Gyakran előfordul, hogy egy számítógépet több értékesítő is használ. Ilyenkor sok időt vehet el a rendszerből való kilépés és felhasználóváltás. A konténer ezen segít, használatával egy böngészőn belül több felhasználó is egyszerre be tud jelentkezni.

Ez a cikk végigvezet a konténer telepítésében és a kezdeti beállításaiban.

Mi a konténer?

A konténer egy kifejezetten a Firefox böngészőre tervezett bővítmény amivel profilokat lehet létrehozni és egy időben párhuzamosan használni. A profilok munkameneti és böngészési előzményei egymástól függetlenek, így két külön profilban párhuzamosan két felhasználó lehet bejelentkezve a clearvis.io rendszerbe.

Telepítés

A konténer ide kattintva ingyenesen telepíthető a Firefox böngészőhöz. A kék +Hozzáadás a Firefoxhoz, majd a megerősítő Hozzáadás gombra kattintva elkezdődik a letöltés. A telepítést követően az alábbi ikon jelenik meg a jobb felső sávban.

Rákattintva megjelenik egy angol üdvözlő ablak, ott párszor a Get Started és Next gombokra kell kattintani, végezetül a szürke Not Now-ra. Legközelebb nem fognak ezek előjönni.

Használat

Ebben a példában két felhasználó, Móni és Laci fogja kipróbálni a konténert. Érdemes kitörölni a már létező profilokat, ehhez kattintsunk az alsó sávban levő Edit Containers gombra, majd az összes profilnál a kuka ikonra és az OK gombra. A jobb alsó sarokban levő + gombra kattintva lehet új felhasználót megadni.

Új személy hozzáadása

Móni beírja a nevét és választ egy tetszőleges színt. Érdemes személyenként külön színt használni, hogy később meg lehessen különböztetni, hogy melyik fül kihez tartozik. Lehet ikont is választani, de nem kötelező. Az OK-ra nyomva elmenti az új profilt.

Az előző lépéseket ismételve Lacinak is létrehozunk egy új profilt és elmentjük.

Ha jól sikerült a beállítás, akkor a menüben megjelenik a két név. Ha rákattintunk az egyik nevére, új fülön megnyílik a hozzá tartozó lap. A vízszintes színes csík jelzi, hogy kihez tartozik a fül.

Ha mindketten be akarnak lépni, akkor Móni megnyitja a saját konténerét és bejelentkezik a Clearvis.io rendszerbe a szokásos módon. Ezután Laci hasonlóan megnyitja az ő konténerét és bejelentkezik a Clearvis.io-ba. Így már egyszerre több ember be van lépve a rendszerbe. Ha valamelyikőjük át akarja venni a másiktól a munkát, akkor csupán a saját konténerlapját kell megnyitnia és folytathatja is.